Fulham houdt Newcastle in bedwang

Newcastle United kon het verschil van 24 punten op de ranglijst niet waarmaken. Het bezoekende Fulham bleef eenvoudig op de been in de matige wedstrijd op Saint James' Park (1-1).

In de eerste helft nam Newcastle nog wel een voorsprong. Kieron Dyer brak met enig geluk door op links en verschalkte Edwin van der Sar na twintig minuten met een geplaatst laag schot. Fulham kreeg iets meer kansjes maar doelman Shay Given greep telkens goed in.

Na rust bleef de ploeg uit Londen jagen op de gelijkmaker. Het was uiteindelijk Louis Saha die scoorde. De voormalige speler van Newcastle veranderde een schot van Sean Davis met zijn knie zodanig van richting dat de bal in het doel belandde.

Beide ploegen schoten niet veel op met het gelijkspel. Newcastle liep wel een puntje uit op Chelsea maar verloor met de derde puntendeling in de laatste vier duels wat terrein op Liverpool. Fulham behaalde het tweede punt in de laatste negen wedstrijden en blijft daardoor degradatiezorgen houden.