FSV Mainz 05 blameert zich in eerste ronde Duitse beker

In de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi zorgde VfB Lübeck voor een sensatie. FSV Mainz 05 legde het na verlengingen af tegen de Regionalligist. VfL Wolfsburg en Bayer Leverkusen maakten geen fout.

Jakob Sachs was de gevierde man bij VfB Lübeck. De 23-jarige aanvaller bezegelde vijf minuten in de eerste verlenging het lot van FSV Mainz 05 (2-1). De Bundesliga-ploeg begon door toedoen van Niko Bungert goed aan het bekerduel. In de tweede helft kwam Lübeck langszij. Nico Schrum tekende op aangeven van oud-Fortuna Sittard-aanvaller Rolf Landerl voor de gelijkmaker. In de extra tijd viel de voor Mainz pijnlijke tweede treffer voor Lübeck.

VfL Wolfsburg bereikte zonder problemen de tweede ronde. SC Wehen Wiesbaden, dat uitkomt in de Derde Bundesliga, was niet opgewassen tegen de stootkracht van Die Wolfe (1-4). Grafite en Edin Dzeko pikten een doelpuntje mee, waar Zvjezdan Misimovic met twee goals topscorer van de avond was.

Ook Bayer Leverkusen overleefde de eerste ronde van de DFP Pokal. Maar de ploeg van trainer Jupp Heynckes maakte geen indruk tegen Regionalligist SV Babelsberg. Invaller Eren Derdiyok was de enige die in het Karl-Liebknecht-Stadion tot scoren kwam (0-1).