Fränkel: 'Ik wou dat ik Van de Laak kon genezen'

'Dit was nooit mijn bedoeling. Ik zou willen dat ik hem kon genezen. Dan zou ik het meteen doen.' Purrel Fränkel zegt flink geschrokken te zijn van zijn tackle op de linkerenkel van Koen van de Laak.

Fränkel: 'Ik wou dat ik Van de Laak kon genezen'

De verdediger van De Graafschap haalde vrijdag Van de Laak fors onderuit met een wilde tackle. Scheidsrechter Ben Haverkort bestrafte Fränkel met een gele kaart. De linksback dacht dat zijn actie niet al te ernstig was. 'Ik had niet in de gaten dat ik hem zo hard raakte', bekent de linksback in De Gelderlander.

'Ik dacht dat hij na behandeling weer verder zou kunnen spelen en dat ik hem alleen op zijn voet had geraakt. Ik heb zaterdagavond pas de beelden gezien en ben toen enorm geschrokken. Het was de zwaarste overtreding uit mijn loopbaan. Heel vervelend, want ik sta zo helemaal niet bekend. (…) Ik heb Koen van de Laak gebeld en hem mijn oprechte excuses aangeboden.'

Voor Van de Laak is het seizoen voorbij. De aanvallende middenvelder heeft de banden van zijn linkerenkel gescheurd en is minstens zes weken uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's