Fris Sparta Rotterdam vergroot onrust bij NEC

NEC heeft op Het Kasteel de derde nederlaag op rij geleden. Sparta Rotterdam vergrootte de Nijmeegse malaise met een verdiende zege (2-0).

Thomas Verhaar had al vaker laten doorschemeren meer dan klaar te staan om eindelijk in de Eredivisie vanaf de eerste minuut van de partij te zijn bij Sparta. De aanvaller, die afgelopen seizoen een grote bijdrage had geleverd aan de titel in de Jupiler League, kreeg door de absentie van Craig Goodwin zondag zijn kans.

Verhaar had ruim een kwartier nodig om zijn punt te maken. In de zeventiende minuut was hij verantwoordelijk voor de Rotterdamse openingstreffer tegen NEC. Na een voorzet van Denzel Dumfries passeerde hij doelman Joris Delle met een schot in de verre hoek.

Los van zijn eerste doelpunt in de Eredivisie onderstreepte Verhaar met zijn spel dat Sparta zich op zijn gemak voelt op het hoogste niveau. Het ontbrak de promovendus in de eerste helft aan de grotere beloning. Zakaria El Azzouzi liet twee keer een goede kans onbenut, zoals Verhaar door Delle een tweede treffer werd ontzegd.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans. De magere marge bood voor Sparta een onzekere basis voor de derde overwinning van het seizoen. NEC was ook dicht bij de gelijkmaker. André Fomitschow knalde op de lat, terwijl Quincy Owusu-Abeyie zijn vrije trap net naast zag gaan.

In de 81ste minuut nam Sparta alle onzekerheid weg. Op aangeven van Loris Brogno tikte El Azzouzi de 2-0 van dichtbij binnen. Daarmee werd de derde Nijmeegse nederlaag op rij een feit. Het zal de onrust in De Goffert alleen maar vergroten.

De hoog opgelopen gemoederen na het vertrek van technisch manager Danny Hoekman zijn nog niet tot bedaren gebracht. Trainer Peter Hyballa had niet voor niets zijn ploeg achter gesloten deuren laten trainen. Maar het beste medicijn bleef zondag achterwege. Sparta legde NEC over de knie en staat met tien punten in de subtop van de Eredivisie.