Friedel lijkt basisplaats bij Tottenham te behouden

Brad Friedel verwacht niet dat er komend weekend een eind komt aan zijn indrukwekkende reeks wedstrijden in de Premier League. De 41-jarige doelman van Tottenham Hotspur verwacht namelijk eerste keus te blijven, ondanks de komst van Hugo Lloris.

Friedel lijkt basisplaats bij Tottenham te behouden

De 39-voudig international van Frankrijk werd kort voor het sluiten van de transfermarkt voor vijftien miljoen euro overgenomen van Olympique Lyon, waardoor hij vorige week zaterdag nog niet in actie kon komen tijdens het duel met Norwich City. Op eigen veld kwamen The Spurs niet verder dan 1-1, maar dat had de Noord-Londense club vooral te danken aan Friedel.

De wedstrijd tegen Norwich was het 307de Premier League-duel op rij waarin Friedel speelde. In het seizoen 2003/04 moet hij voor het laatst een wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, daarna miste hij niets meer namens Blackburn Rovers, Aston Villa en Tottenham. Met zijn 41 jaar is de Amerikaan inmiddels ook de oudste speler ooit in de Premier League en hij wil van geen wijken weten.

De 81-voudig international begon het seizoen als eerste doelman. 'En dat wil ik blijven. Ik ben vrij zeker van mijn plaats op dit moment', aldus Friedel, die de komst van Lloris wel begrijpt. 'Het is fantastisch om dagelijks met keepers van dat niveau te werken. Lloris is natuurlijk een topper en wil spelen. Maar ik wil ook spelen, evenals Carlo Cudicini en Heurelho Gomes.'

Ook André Villas-Boas was de heldenrol van zijn routinier afgelopen weekend tegen Norwich City opgevallen. 'Brad was uitstekend', aldus de Portugese manager. 'Ik zie daarom ook geen enkele reden hem te vervangen. Hij blijft voorlopig mijn eerste keus. Er zal een moment komen waarop hij ons niet meer kan helpen. Zijn leeftijd gaat ooit een keer meespelen. Maar ik zou gek zijn als ik hem in deze vorm op de bank zet.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's