Freiburg geeft zege weg en eindigt 2014 als hekkensluiter

SC Freiburg heeft zondag in eigen huis een 2-0 voorsprong verspeeld tegen Hannover 96, waardoor de club uit het Zwarte Woud en niet Borussia Dortmund het kalenderjaar afsluit op de laatste plaats in de Bundesliga.

Vóór het duel met Hannover was Freiburg de hekkensluiter in de Bundesliga, maar een gelijkspel zou al voldoende kunnen zijn voor de ploeg van trainer Christian Streich (foto) om Dortmund te passeren. Op slag van rust zette Mike Frantz de thuisclub op het goede spoor door op aangeven van Christian Günter raak te schieten.

Marc-Oliver Kempf leek de wedstrijd een kleine tien minuten voor tijd met een rake kopbal in het voordeel van Freiburg te beslissen, maar via Leonardo Bittencourt kwamen de bezoekers in de 83ste minuut terug in de wedstrijd. En daar bleef het niet bij, want Joselu maakte diep in de blessuretijd gelijk.

Door het gelijkspel heeft SC Freiburg nu net als Borussia Dortmund vijftien punten uit zeventien duels. Ook hebben beide clubs hetzelfde doelsaldo (-8). Maar omdat Dortmund één keer meer scoorde, neemt de ploeg van trainer Jürgen Klopp de zeventiende plaats in.