Fraser: 'Voor eerlijkheid ook kijken naar kwaliteit natuurgras'

Reacties

Hoewel ADO Den Haag-trainer Henk Fraser zelf echt gras verkiest boven kunstgras, heeft hij begrip voor de keuzes die bepaalde Eredivisieclubs maken. De ervaringsdeskundige, ADO is een van de zes clubs uit de hoogste afdeling die op kunstgras de thuiswedstrijden afwerkt, stipt aan dat er ook negatieve kanten zitten aan natuurgras.

Fraser: 'Voor eerlijkheid ook kijken naar kwaliteit natuurgras'

Woensdag riep Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, op tot een verbod van kunstgras in de Eredivisie. Dat terwijl behalve ADO ook SC Cambuur, FC Dordrecht, Excelsior, Heracles Almelo en PEC Zwolle een kunstmat hebben liggen.

'Als voetballiefhebber opteer ik voor echt gras, maar ik kan me volledig vinden in de standpunten van bepaalde clubs', stelt Fraser in gesprek met Voetbal International. 'Het is toch een kostenoverweging. En dat is gezien de budgetten van sommige Eredivisieclubs volkomen logisch.'

'Maar als je kijkt naar een eerlijke competitie, moet je het qua velden misschien wel verder doortrekken', vervolgt de voormalige verdediger. 'Dan moet je ook heel kritisch kijken naar de kwaliteit van de grasvelden. Wij hebben laatst bij PSV gespeeld. Nou, dat was ook niet erg prettig. Dus ook in dat geval kan het ene veld enorm verschillen van het andere grasveld. En die verschillen heb je niet bij de diverse kunstgrasvelden. Dus je kunt het ook omdraaien door allemaal op kunstgras te spelen. Maar nogmaals, ik speel liever op echt gras', besluit de ADO-coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.