Fraser tekent voor twee jaar bij Vitesse

Reacties

De overgang van Henk Fraser van ADO Den Haag naar Vitesse is rond. De trainer is een tweejarig contract overeengekomen met de Arnhemmers.

Fraser tekent voor twee jaar bij Vitesse

Bij Vitesse is Fraser de opvolger van Rob Maas, die de club de tweede helft van het afgelopen seizoen leidde na het vertrek van Peter Bosz. Onder Maas presteerden de Arnhemmers echter belabberd, waardoor de club op zoek ging naar een andere coach. Dat wordt dus Fraser. Hij wordt maandag om 16.00 uur gepresenteerd.

Fraser was sinds de winter van 2014 werkzaam bij ADO. In zijn eerste seizoen leidde hij de club naar de negende plaats. In seizoen twee en drie volgden een dertiende en elfde plaats. De voormalige verdediger was eerder assistent-trainer van Jong Oranje. Ook had hij functies in de jeugdopleiding bij Feyenoord en PSV.

Van Fraser was het bekend dat hij baalde van de ontwikkelingen bij ADO. Daar werd vorige week technisch manager John Metgod en keeperstrainer Arno van Zwam de wacht aangezegd. Vooral het verlies van Van Zwam was voor Fraser een tik. Hij zag in hem de ideale assistent. Opvallend was dat de Hagenaars de trainer niets in de weg legden om een gesprek met Vitesse aan te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.