Fraser: 'Spelers ADO missen mijn mentaliteit'

Henk Fraser heeft zich beklaagd over de instelling van zijn elftal. De trainer van ADO Den Haag zag zijn team tegen Heracles Almelo een zege uit handen geven (3-1 verlies).

ADO kwam in Almelo al in de negende minuut op voorsprong, dankzij een treffer van Mathias Gehrt. 'We waren dit seizoen nog niet zo goed begonnen', constateerde Fraser tegenover FOX Sports.

'Dus het is een hele teleurstelling dat we de wedstrijd in een kwartier vergooien', doelde Fraser op de laatste vijftien minuten voor rust, waarin Heracles drie keer scoorde. 'Er zijn ook andere kwaliteiten dan voetbalkwaliteiten nodig om een wedstrijd te winnen. In dat mentale gedeelte zijn wij tekortgeschoten.'

Fraser was als voetballer zelf bikkelhard, maar ziet dat die kwaliteit bij het huidige ADO ontbreekt. 'Ik kan moeilijk mijn mentaliteit in iemand anders duwen, maar mijn spelers hebben juist meer voetballende kwaliteiten dan ik had. We moeten op zoek naar een betere mix wat dat betreft.'

Overleven
Voor Heracles-trainer John Stegeman kwamen de punten tegen ADO als geroepen. 'Deze overwinning hadden we hard nodig, dus ik ben heel erg blij. We begonnen slecht en het stond organisatorisch niet goed. Dat hebben we omgezet met een wissel (middenvelder Mark-Jan Fledderus verving in de 35ste minuut linksback Fahd Aktaou, red.) en daarna kregen we meer grip op de wedstrijd.'

De doelpunten van nummer zeventien Heracles, dat door de zege het gat naar hekkensluiter FC Dordrecht vergroot tot vier punten, kwamen tot stand door fraaie combinaties. 'We hebben een prima ploeg. In deze fase gaat het alleen niet slechts om voetballen, maar ook om overleven. Ik hoop dat dit kwartje nu ook gevallen is bij de jongens en de weg naar boven is ingezet', besloot Stegeman.