Fraser over strijdplan: 'Aanvoer Vitesse stoppen'

Reacties

ADO Den Haag-trainer Henk Fraser is er alles aan gelegen zondag de productie van Vitesse tot een minimum te beperken. Geen makkelijke opgave, beseft de coach van de nummer veertien van de Eredivisie.

Fraser over strijdplan: 'Aanvoer Vitesse stoppen'

Door de teugels aan te trekken, hoopt Fraser met ADO de weg omhoog in te zetten. De coach wil profiteren van een concurrentiestrijd die in de selectie gaande is. 'Het moet duidelijk zijn dat iedereen arbeid moet leveren en daar zijn we keihard mee bezig om dat met de staf te beïnvloeden. Het lijkt alsof de spelers daar nu naar gaan handelen', zegt hij op het clubkanaal.

Die verandering moet allereerst tot uiting komen tegen Vitesse, dat zondag in de Hofstad op bezoek komt. Achter koploper Ajax en nummer twee PSV is Vitesse met 26 goals de productiefste ploeg van de Eredivisie. 'Je bent dan altijd geneigd om naar de aanval te kijken, maar de aanvoer is minstens zo belangrijk. Vitesse heeft spelers die van achteruit initiatief nemen en de backs komen vaak op. Daarnaast hebben ze veel voetballend vermogen op het middenveld.'

Het middenveld van de Arnhemmers ziet er komende zondag noodgedwongen wel anders uit.  Trainer Peter Bosz kan niet beschikken over de geschorste Marvelous Nakamba, waardoor Sheran Yeini waarschijnlijk op een basisplaats kan rekenen. Nathan zal er vanwege blessureleed ook niet bij zijn tegen ADO, vertelt Bosz op de clubsite.

De Vitesse-coach gaat in zijn voorbeschouwing in op het functioneren van ADO-spits Mike Havenaar, die een verleden bij de nummer vijf van de Eredivisie heeft. 'Je kunt zien dat hij het voetballen en het scoren niet verleerd is', aldus Bosz, die erkent dat de komende opponent moeilijkheden heeft. 'Ze hebben een teleurstellend seizoen, ik had ze vooraf hoog ingeschat.'

Renato Ibarra ontsnapte vorige week tijdens de aanslagen in Parijs. De aanvaller van Vitesse bevond zich tijdens zijn vrije weekend in Parijs. Ibarra zat volgens Bosz 'om de hoek'. Al snel kregen de Arnhemmers door dat met de Ecuadoriaan en zijn familie alles in orde was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.