Fraser looft Koster: 'Alleen instapmoment was lastig'

Reacties

Het opstappen van Adrie Koster bij Jong Oranje heeft voormalig assistent-bondscoach Henk Fraser verrast. De huidige ADO Den Haag-trainer roemt diens 'waarde op het menselijke vlak'.

Fraser looft Koster: 'Alleen instapmoment was lastig'

Koster kende een uiterst teleurstellend avontuur als bondscoach van de vaderlandse talenten. Alle vier wedstrijden onder zijn leiding gingen verloren, waardoor Nederland niet uitkomt op het EK in Tsjechië van volgend jaar.

Fraser, die tot afgelopen zomer assistent-bondscoach was van Jong Oranje, is verrast met het opstappen van Koster. 'Adrie is in mijn ogen een heel goede trainer, die vooral op het menselijke vlak zijn waarde heeft voor een ploeg', aldus de huidige trainer van ADO Den Haag, die in Zeist rechterhand was van achtereenvolgens Cor Pot en Albert Stuivenberg.

'Het moment van instappen was voor hem heel lastig', vervolgt Fraser tegen Voetbal International. 'In de afgelopen kwalificatiereeks speelden we lang niet altijd even goed, maar wij wonnen wel. Hij nam de ploeg over op een moment dat op basis van het resultaat de verwachtingen hooggespannen waren.'

'Van Portugal kun je verliezen, dat is een sterke ploeg, maar al met al is het niet gelopen zoals iedereen had gehoopt', weet Fraser. 'Voor mezelf voelt dat ook wel vreemd. Tot afgelopen seizoen was de combinatie met mijn taken bij ADO mogelijk, en ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Nu volg ik het op afstand. Helaas zal ik dat voorlopig vooral met oefenduels moeten doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.