Fraser hoopt Baker volgend jaar bij Chelsea te zien

Lewis Baker bleek zaterdag in Gelredome de beslissende factor in de wedstrijd Vitesse - FC Groningen (2-1). Trainer Henk Fraser was vol lof over de 'waanzinnige' Chelsea-huurling.

Fraser zag zijn ploeg zichzelf onnodig in de problemen brengen. De trainer complimenteerde zijn spelers dat ze zich niet gek hadden laten maken door de vroege achterstand. Daarbij bleek het wapen Baker van cruciaal belang.

De Chelsea-huurling onderstreepte zijn kwaliteit bij spelhervattingen. Vlak voor rust tekende hij uit een vrije trap voor de gelijkmaker, terwijl hij een kwartier voor tijd met zijn spelhervatting aan de basis stond van de winnende treffer van Kelvin Leerdam.

'Hij kan alles met links en met rechts, er is bijna geen verschil. Het is een topkwaliteit', zei Fraser na afloop tegen FOX Sports. 'Ik zou voor hem echt heel erg hopen dat hij volgend jaar in het shirt van Chelsea speelt. Het is een waanzinnige jongen met onwijze voetbalkwaliteiten. Als hij zich verder ontwikkelt en ook meer voorop in de strijd gaat, dan is hij echt een uitstekende voetballer.'

FC Groningen
Frasers collega Ernest Faber zag op zijn beurt zijn ploeg zichzelf niet belonen voor de in zijn ogen 'zeer goede wedstrijd'. De trainer van FC Groningen wees daarbij op defensieve onachtzaamheid als oorzaak.

'We kregen in de eerste helft kansen op de 2-0 en 3-0. We hadden vanuit een gesloten defensie de controle over de wedstrijd. En dan maken we een slordige overtreding kort voor rust', doelde Faber op de bestrafte actie van Jason Davidson. 'Ze schieten de vrije trap er geweldig in en daarna zijn we het effe kwijt.'

In de tweede helft ging het een kwartier voor tijd opnieuw mis voor FC Groningen bij een spelhervatting. 'De bal was lang onderweg, valt ergens neer en in de rebound kan Leerdam raak schieten', beschreef Faber het weinig doortastende optreden van zijn defensie. 'We hebben een prima wedstrijd gespeeld, je hebt alleen niets.'