Fraser: 'Het punten sprokkelen is vanavond begonnen'

Reacties

Trainers Henk Fraser en Dwight Lodeweges van ADO Den Haag en SC Heerenveen waren het eens: de onderlinge 0-0 was niet bepaald aantrekkelijk geweest. Met name eerstgenoemde zal daar niet wakker van liggen.

Fraser: 'Het punten sprokkelen is vanavond begonnen'

'In de situatie waarin wij nu zitten, moeten we daar helaas maling aan hebben', verwees hij tegenover FOX Sports naar de saaie 0-0 en de verdedigende speelwijze van ADO. 'We hebben een aantal wedstrijden gespeeld dat we wel wilden, maar het deksel op de neus kregen. Vandaag wilden we absoluut niet verliezen, ik denk dat dit het maximale was voor ons.'

Met ADO verlaat Fraser nu voorlopig de degradatiezone. 'Het is voor ons een kwestie van punten sprokkelen, dat is vanavond begonnen', kondigde hij aan. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de Hagenaars na de winterstop vaker zo gaan spelen in uitduels. 'Vorig jaar hebben we vaker een tikkeltje negatief gespeeld, dat leverde heel veel punten op. Die speelwijze wilden we uitbouwen, maar dat proces is verstoord: je wordt namelijk afgerekend op punten.' En die bleven dit seizoen nogal eens uit.

Ook de financiële injectie van de op handen zijnde Chinese overname moet de resultaten doen verbeteren, weet Fraser. 'Zijn portemonnee is het belangrijkste dat hij moet meenemen', verwees de coach grappend naar Hui Wang, directeur van het Chinese bedrijf dat ADO moet overnemen. Om serieus te vervolgen: 'Als de deal rond is, kunnen we ons inderdaad gaan versterken.'

Niet kapot
Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges had op zijn beurt weinig goede woorden over voor het defensieve ADO. 'Sommige wedstrijden die in 0-0 eindigen kunnen heel leuk zijn', begon hij. 'Maar deze was niet zo leuk. Als je twee ploegen hebt die open willen spelen, dan kun je leuke potten krijgen. Dat gebeurde niet. Wij wilden wel, maar de tegenstander niet echt. Ze zakten heel ver in, wij konden het niet kapot spelen', vatte hij de wedstrijd samen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.