Fransman kondigt barre zwemtocht aan bij EK-winst IJsland

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Fransman kondigt barre zwemtocht aan bij EK-winst IJsland

• In Argentinië doen ze er alles aan om Lionel Messi van gedachte te veranderen. De sterspeler moet voor de nationale ploeg behouden blijven. De Argentijnse wereldkampioenen van 1986 dragen ook hun steentje bij.

• De PSV-fans moeten nog even wachten, maar in het filmpje licht middenvelder Davy Pröpper een tipje van de rood-witte sluier op.

• Staat genoteerd! Als IJsland het EK wint, zwemt de Franse topzwemmer Yannick Agnel een rondje rond IJsland.

• Alleen weet Agnel misschien niet hoe lang de kustlijn van IJsland is. Het eiland heeft bijna drie keer de oppervlakte van Nederland.

Telstar heeft het geprobeerd. Jammer maar helaas!

'Duitsland denkt dat het de hele wereld domineert. Maar dan komen de Italianen, stuk voor stuk kleine genieën. En dan moet Duitsland lijden.'
Giovanni Trapattoni denkt dat Italië zaterdagavond Duitsland zal verslaan in de kwartfinale van het EK. Volgens de oud-bondscoach van de Italianen wint zijn geboorteland na verlenging. De reden voor de winst ligt volgens hem aan het verschil in mentaliteit... (ANSA)

Antoine Griezmann heeft zich van zijn beste kant laten zien. De Frans international gaf na de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Ierland de wedstrijdbal aan het tienjarige zoontje van het politiekoppel dat afgelopen maand vermoord werd door een jihadist. De maker van de twee goals tegen de Ieren ging ook op de foto met het jongetje en gaf hem ook nog eens een dikke knuffel.

'Hij liep eerst op het middenveld en heeft zelfs nog in de spits gelopen. Pas in zijn derde jaar kwam hij centraal achterin te staan en zag je dat dit echt zijn positie was. Hij was toen nog onrustiger. Dat is véél beter geworden.'
• De Portugese international Pepe heeft veel geleerd van Mitchell van der Gaag, zo zei de verdediger van Real Madrid in een interview met de Portugese bond. Beiden speelden van 2001 tot 2004 bij Marítimo Funchal. Volgens Van der Gaag, de huidige hoofdtrainer van Excelsior, was hij in die periode nog onrustiger dan nu.

'Hij kon bij Sporting al tegen de rest zeggen: "Ik doe na de training onder de douche de meeste push-ups van allemaal".'
José Fonte wist in zijn periode tussen 2002 en 2004 bij Sporting Lissabon al dat Cristiano Ronaldo een grote meneer zou worden. Zelfs in kleedkamer was hij de beste. (Daily Telegraph)

'Bale staat voor mij misschien wel iets hoger aangeschreven dan Hazard. Hij speelt al langer op een hoog niveau.'
Jordan Lukaku heeft er in aanloop naar de kwartfinale tussen België en Wales geen moeite mee om iemand boven zijn eigen teamgenoot te plaatsen. Gareth Bale is volgens hem iets beter dan zijn Belgische teamgenoot Eden Hazard. Misschien doet de jongere broer van Romelu Lukaku dat wel om de druk bij Wales te leggen...

'Deze spits zal vermoedelijk meerwaarde brengen dankzij de merchandising.'
Fans van Hamburger SV zijn een petitie gestart om Will Grigg (foto) naar Hamburg te halen. De international van Noord-Ierland werd met afstand de meest bezongen speler van het EK. De initiatiefnemers zien het geld al binnenstromen via de merchandising, valt te lezen bij de petitie. Zo'n vijfduizend fans hebben al een handtekening gezet voor de komst van Grigg, nu actief voor Wigan Athletic. (Hamburger Morgenpost)

• Even terug in de tijd. Precies twintig jaar geleden won Duitsland met 2-1 in de finale van het EK 1996 van Tsjechië. Oliver Bierhoff maakte de golden goal in de verlenging na een foutje van de Tsjechische doelman Petr Kouba...

'Wanneer iemand betaald wordt om over zoiets te praten, betekent het niet dat hij ook weet waarover hij praat. Ik herinner het moment dat hij zei: Als Claudio Ranieri kampioen wordt met Leicester City, dan presenteer ik de show in mijn onderbroek.'
Mino Raiola heeft gereageerd op kritiek van Gary Lineker op zijn cliënt Paul Pogba. Lineker zei eerder deze week dat Pogba 's werelds meest overschatte speler is. Raiola is het daar duidelijk niet mee eens en beweert juist dat de Franse middenvelder onderschat is. (Rai Sport)

Erik Tammer is niet aangenomen als scout van Manchester United, zegt de voormalig aanvaller van onder meer SC Heerenveen en Go Ahead Eagles op zijn eigen Facebook-pagina. Na een traject van ruim twee maanden en vijf selectierondes heeft de scout, die vertrekt als hoofdscout van NEC, geen contract gekregen bij de Engelse topclub, hoewel hij wel bij de laatste vier kandidaten zat.

• De Engelse fan, die een tattoo heeft laten zetten met 'Engeland Europees kampioen 2016' op de bovenarm, schijnt na de 2-1 nederlaag van zijn land tegen IJsland in de achtste finale zijn tattoo anders te hebben ingekleurd...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.