Fransen houden hun hart vast voor AZ: 'Het oranje alarm staat nog aan'

Reacties

In Frankrijk zijn ze er nog niet gerust op dat de vijfde plaats in de coëfficiëntenlijst kan worden behouden. De angstige blik is gericht op AZ.

Fransen houden hun hart vast voor AZ: 'Het oranje alarm staat nog aan'
© Pro Shots

Ondanks de uitschakeling van Feyenoord heeft Nederland met dank aan het Europese succes van AZ nog een kans Frankrijk af te lossen als nummer vijf van de coëfficiënten-lijst. De Fransen moeten vanaf de zijlijn toekijken. Met OGC Nice is de laatste troef donderdag van het podium verdwenen.

'Alles voor Frankrijk en Nederland hangt af van AZ', kopt L'Équipe over de spannende coëfficiëntenstrijd tussen het oranje en het blauw. Met andere ogen werd gekeken naar de anders voor de Fransen weinig interessante wedstrijd in Alkmaar. 'Die was echt belangrijk voor Frankrijk. Het succes van AZ diende het belang van de tricolores allerminst. De uitschakeling van Feyenoord was een opluchting.'

Om het Franse rampscenario te voorkomen doet Frankrijk er goed aan zich achter West Ham United te scharen. 'Het oranje alarm staat nog aan', schrijft RMC Sports. 'Alle hoop is nu gevestigd op West Ham, dat tegen AZ alleen maar een gelijkspel hoeft te pakken om Frankrijk blij te maken.'

Nederland gaat namelijk alleen Frankrijk voorbij als AZ alle wedstrijden in de Conference League van dit seizoen wint.

Lees hieronder hoe de zaken er voor staan in de coëfficiëntenlijst en wat de vijfde plaats betekent voor de verdeling van de Europese tickets.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.