Franse voorzitters op non-actief gesteld wegens corruptie

Reacties

Jean-Marc Conrad en Jean-François Fortin, de voorzitters van Olympique Nîmes en Caen, zijn op non-actief gesteld op verdenking van corruptie. De twee bestuurders werden dinsdag aangehouden en zijn inmiddels vrijgelaten onder voorwaarde dat ze geen contact met elkaar opnemen. Er is een gerechtelijk vooronderzoek ingesteld.

Franse voorzitters op non-actief gesteld wegens corruptie

Behalve Conrad en Fortin (foto), die eind vorig seizoen een gelijkspel tussen hun twee clubs bekokstoofden waardoor Caen promotie naar de Franse Ligue 1 veilig stelde, werden ook vier andere betrokkenen in de mogelijk veel omvattende matchfixingzaak vrijgelaten met een verdenking van actieve dan wel passieve matchfixing op zak. Onder hen Serge Kasparian, grootaandeelhouder van Nîmes, die een centrale rol lijkt te hebben gespeeld.

Frankrijk werd dinsdag opgeschrikt door de matchfixingzaak, nadat transcripten van enkele uitgelekte telefoongesprekken waren uitgelekt. Nîmes zou behalve de wedstrijd tegen Caen ook die tegen Dijon (5-1 nederlaag) en Bastia (0-0) hebben gefixt. Franse media reageerden geschokt op de arrestaties en spraken de vrees uit dat dit het grootste schandaal kan worden dat het Franse voetbal ooit getroffen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.