Franse topschutter Ben Yedder opvolger Gameiro bij Sevilla

Reacties

Op de dag dat Kévin Gameiro naar Atlético Madrid vertrok, heeft Sevilla ook meteen bekend gemaakt wie zijn opvolger wordt. De Europa League-winnaar staat op het punt Wissam Ben Yedder voor circa negen miljoen euro over te nemen van Toulouse.

Franse topschutter Ben Yedder opvolger Gameiro bij Sevilla

Sevilla meldt dat Ben Yedder onder voorbehoud van de medische keuring haar nieuwe spits wordt. Als de 25-jarige spits die met succes doorstaat, tekent hij volgens Spaanse media een vijfjarig contract. Daarmee lijkt de erfenis van Gameiro in goede handen. De topschutter van Toulouse scoorde afgelopen seizoen 23 keer in 41 officiële duels, terwijl hij in zijn gehele carrière voor de Zuid-Franse club al 71 keer scoorde in 174 wedstrijden.

Eerder op de dag rondden de Andalusiërs ook de komst van Luciano Vietto al af. De Argentijn komt als onderdeel van de Gameiro-deal op huurbasis over van Atlético. In die overeenkomst is een optie tot koop opgenomen van twintig miljoen euro. Dat bedrag betaalden de Rojiblancos een jaar geleden nog aan Villarreal, nadat Vietto twintig keer had gescoord voor die club. Bij Atlético kwam de 22-jarige Argentijn echter maar tot drie goals in 28 wedstrijden.

Hoe dan ook beweegt Sevilla zich weer uiterst efficiënt op de transfermarkt. Gameiro kwam in 2013 voor 7,5 miljoen euro over van Paris Saint-Germain, maar is drie jaar en 67 doelpunten later het viervoudige waard. Mogelijk gaat hetzelfde gebeuren met Ben Yedder. De Fransman met Tunesische roots is na Joaquín Correa, Ganso, Hiroshi Kiyotake, Matías Kranevitter, Pablo Sarabia, Franco Vázquez en Vietto de achtste aanwinst voor coach Jorge Sampaoli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.