Franse topploegen pakken allemaal drie punten

Grenoble-Olympique Lyon 0-2

Grenoble bood Lyon aardig tegenspel, maar kon het de Franse kampioen en koploper niet echt lastig maken. Ederson opende na een kwartier de score voor het sober spelende Olympique. De Braziliaan haalde uit op aangeven van Karim Benzema. En een kwartier voor tijd besliste César Delgado (foto) het treffen door op aangeven van Kim Källström bij de tweede paal toe te slaan.

FC Nantes-Girondins Bordeaux 1-2Al lijkt de score op een spannend duel te duiden, Bordeaux was duidelijk de betere in Nantes. Dankzij kopballen van Yoann Gourcuff en Marouane Chamakh namen de bezoekers een 2-0 voorsprong. Vlak voor tijd verkleinde Filip Djordjevic nog wel de achterstand, maar een echte kans op een gelijkmaker kreeg Nantes niet meer.

Olympique Marseille-Le Havre 2-0Marseille was veel te sterk voor Le Havre, maar slaagde er slechts tweemaal in te scoren uit het grote aantal kansen. Een sterk spelende Boudewijn Zenden zag Mathieu Valbuena van afstand uithalen voor de 1-0 en Ronald Zubar bij de tweede paal scoren na een vrije trap van Karim Ziani.

Toulouse-AS Nancy 3-0Toulouse had weinig te duchten van een afwachtend Nancy. Vlak voor rust opende André Luiz de score met een eigen doelpunt. En in de laatste tien minuten beslisten André-Pierre Gignac en Paulo César het duel door de overige treffers te produceren.

Lyon blijft koploper en heeft 42 punten, Bordeaux volgt op één punt, Marseille is derde met een achterstand van vier punten en Toulouse heeft net als Stade Rennes vijf punten minder dan Lyon, maar Rennes komt zondag nog in actie.