Franse media zien in Newcastle-vergelijking Koeman 'tackle' op Mbappé

Reacties

Een uitspraak van bondscoach Ronald Koeman op de persconferentie van donderdagmiddag wordt in Franse media flink uitvergroot. Daar wordt zelfs gesproken van een 'tackle' op Kylian Mbappé.

Franse media zien in Newcastle-vergelijking Koeman 'tackle' op Mbappé
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Koeman haalde in aanloop naar het EK-kwalificatieduel van vrijdag de Champions League-overwinning van Newcastle United op Paris Saint-Germain aan. 'En toen deed Mbappé mee bij PSG.' Dat bijzinnetje waarmee de bondscoach bedoelde dat er zelfs tegen een team met Mbappé altijd iets mogelijk is, ook nu Oranje door blessures heel wat dragende spelers mist, wordt in Frankrijk anders opgevat.

Daar spreken diverse media van een 'tackle' op Mbappé. RMC Sport bespeurde nog wel een vleugje ironie in de toon die Koeman aansloeg, maar Foot Mercato spreekt van een 'harde tackle' op Mbappé. Beide Franse media maken uit die uitspraken van Koeman op dat het Nederlands elftal zint op revanche na de 4-0 nederlaag van eerder dit jaar in Parijs, toen Mbappé nog twee keer trefzeker was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat de uitspraak van Koeman zo wordt uitvergroot in Franse media, maakt ook duidelijk hoezeer Mbappé in eigen land onder een vergrootglas ligt. De 24-jarige steraanvaller scoorde in zijn laatste vier officiële duels voor Paris Saint-Germain niet. Dat hij donderdag als aanvoerder ontbrak tijdens de Franse persconferentie, was al nieuws op zich. Didier Deschamps houdt zijn ster liever even in de luwte.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.