Franse en Malinese voetbalbond coulant voor Barça

Barcelona kan woensdag tijdens het eerste bekerduel bij L'Hospitalet beschikken over Éric Abidal (foto) en Seydou Keita. De Franse linksback en verdedigende middenvelder uit Mali hebben deze week interlandverplichtingen met hun vaderland. Van beide voetbalbonden heeft Barça echter toestemming gekregen de spelers pas na afloop van de wedstrijd tegen L'Hospitalet, uitkomend in de Segunda División B, af te staan.

Franse en Malinese voetbalbond coulant voor Barça

Volgens de FIFA-reglementen moeten bonden minimaal 48 uur vóór aanvang van een interland over hun spelers kunnen beschikken. Voor Abidal, die komende vrijdag met Frankrijk tegen de Verenigde Staten oefent, lag de deadline officieel op woensdag om 21.00 uur. De afspraak is dat de verdediger zich op donderdag bij de Franse selectie meldt.

Als enige Spaanse club speelt Barcelona deze week in het toernooi om de Copa del Rey. Alle heenduels van de zestiende finale staan gepland voor de eerste week van december, maar tijdens die periode speelt Barça in Japan het WK voor clubteams.

De Spaanse ploeg komt voor de oefeninterland in en tegen Engeland pas komende zaterdag in actie. De Barça-internationals waren sowieso al beschikbaar voor trainer Pep Guardiola. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's