Franse bondsvoorzitter onthult zeer saillante stem

Reacties

Hoewel de daadwerkelijke stemming voor het FIFA-voorzitterschap geheim blijft, zegt de Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët dat hij op Sepp Blatter gestemd heeft. Dat is een opmerkelijke actie gezien het feit dat zijn landgenoot Michel Platini het verzet tegen Blatter leidde.

Franse bondsvoorzitter onthult zeer saillante stem

Tegenover de kwaliteitskrant L’Equipe zei Le Graët. 'Ik heb op Blatter gestemd. Ik vond hem een betere keuze dan prins Ali Al Bin-Hussein. Bovendien werken we goed samen met de FIFA voor de organisatie voor het WK vrouwenvoetbal in 2019.'

UEFA-voorzitter Platini riep op de dag voor de verkiezingen nog alle Europese landen op om zich unaniem achter prins Ali te scharen, maar nota bene zijn landgenoot Le Graët heeft zijn voorstel naar eigen zeggen niet gevolgd.

Ook KNVB-bondsvoorzitter Bert van Oostveen zal de uitlatingen van Le Graët niet met plezier gelezen hebben. Vrijdag rekende hij Frankrijk namelijk nog tot de bondgenoten die ten strijde trokken tegen Blatter. 'Wij hebben regelmatig top-6 overleg. Met Italië, Frankrijk, Engeland, Spanje, Duitsland en wijzelf. Als die zes het doen, dan kom je heel ver. Dan geef je serieus een statement af', aldus Van Oostveen tegenover de NOS vlak na de voorzittersverkiezing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.