Franse arbiter voor PSV, Pool fluit Ajax

Reacties

De UEFA heeft Ruddy Buquet (foto) aangesteld voor het vervolg van PSV in de Champions League tegen CSKA Moskou. AZ krijgt in de Europa League te maken met een oude bekende van Ajax.

Franse arbiter voor PSV, Pool fluit Ajax

Buquet, die woensdag het beginsignaal geeft voor CSKA Moskou – PSV, heeft in zijn carrière als scheidsrechter twee keer eerder te maken gehad met een Nederlandse club. De 38-jarige Fransman hanteerde de fluit bij FC Anzhi – Vitesse (2-0) in 2012 in de voorronde van de Europa League. Vorig jaar stond er eenzelfde uitslag op het scorebord bij Sevilla - Feyenoord.

Ajax heeft donderdag in het Europa League-duel met Molde FK de primeur met Pavel Rackowski, die voor het eerst een Nederlandse club fluit. De Pool heeft nog weinig ervaring in het Europese clubvoetbal, maar heeft in mei wel de finale van het EK Onder-17 gefloten. Frankrijk won met 4-1 van Duitsland.

Ivan Kruzliak keert met zijn aanstelling voor AZ – Athletic de Bilbao daarentegen snel terug op de Nederlandse velden. De Slowaak was namelijk ook scheidsrechter bij Ajax- Rapid Wien (2-3) in de voorronde van de Champions League. Ook hanteerde hij de fluit in 2013 bij de pijnlijke nederlaag van PSV op eigen veld tegen Ludogorets Razgrad.

FC Groningen krijgt donderdag bij Sporting Braga te maken met Robert Madden. De Schotse arbiter was twee keer eerder betrokken bij een Europese wedstrijd van een Nederlandse club. FC Twente speelde onder zijn leiding in 2012 met 2-2 gelijk bij Helsingborgs IF, terwijl vorig seizoen PSV met Madden als scheidsrechter Estoril met 1-0 versloeg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.