Frankrijk wel te sterk voor Portugal op EK Onder-19

Reacties

Frankrijk Onder-19 heeft zich donderdag ten koste van de leeftijdgenoten van Portugal geplaatst voor de finale van het EK in Duitsland. Les Bleuets, die maandag nog met 5-1 de vloer aanveegden met Nederland, legden Portugal met 3-1 over de knie.

Frankrijk wel te sterk voor Portugal op EK Onder-19

Kylian Mbappé zorgde in de tweede helft voor de 2-1 en 3-1. De aanvaller van AS Monaco rondde twee keer overtuigend af.

Portugal beleefde nochtans een droomstart in Mannheim. Op aangeven van Gonçalo Rodrigues zorgde Pedro Pacheco al in de derde minuut voor de openingstreffer. Lang kon Portugal niet genieten van de voorsprong, want nog geen zeven minuten later maakte Ludovic Blas de 1-1.

Deden de ploegen in het eerste bedrijf weinig voor elkaar onder, na de hervatting had Frankrijk duidelijk de overhand. Op de treffers van Mbappé moest Portugal het antwoord schuldig blijven, waardoor Frankrijk zich een heel klein beetje revancheerde voor de EK-finale van eerder deze maand waarin de A-ploeg het moest afleggen tegen Portugal. Met vijf treffers is Mbappé nu samen met Jean-Kévin Augustin gedeeld topscorer op het toernooi.

In de eindstrijd van zondag neemt Frankrijk het op tegen Italië, dat eerder op de dag met 2-1 afrekende met Engeland. Alle halve finalisten zijn al zeker van deelname aan het WK Onder-20 van volgend jaar in Zuid-Korea. Nederland duelleert later op de avond met Duitsland om zo'n ticket.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.