Frankrijk vernedert Mexico, Oranje maakt zich op voor Japan

Reacties

In Groep F van het WK voor vrouwen plaatste Frankrijk zich dankzij een ruime zege op Mexico voor de achtste finale. Ook Engeland en Colombia gaan door, de Oranje Leeuwinnen mogen zich zodoende langzaamaan gaan klaarmaken voor een ontmoeting met Japan.

Frankrijk vernedert Mexico, Oranje maakt zich op voor Japan

Dat is de conclusie na de resultaten van woensdagavond. Alleen als de nummer drie van Groep E zich nog voegt bij de beste nummers drie, treft Nederland in de volgende ronde Duitsland. Die kans is gezien de situatie in Groep E echter niet bijster groot. Dat is een lichte teleurstelling voor de Oranje Leeuwinnen.

Het duel met regerend wereldkampioen Japan is qua aanvangstijdstip en locatie (dinsdagnacht om 04.00 Nederlandse tijd uur in Vancouver) niet gunstig. Een ontmoeting met Duitsland zou gespeeld worden op zaterdagavond 22.00 uur Nederlandse tijd in Ottawa. Dat is zowel qua speelstad (minder ver reizen) als tijdstip (meer Nederlanders die het duel kunnen volgen) fijner. Woensdagnacht valt de definitieve beslissing voor Oranje.

Mexico - Frankrijk 0-5
Hekkensluiter Mexico moest woensdag hopen op een wonder om de achtste finale nog te bereiken, maar er was tegen de ontketende Françaises geen houden aan. Na 34 seconden stond het via Marie-Laurie Delie al 0-1, na twaalf minuten was het 0-3 en halverwege stond het 0-4. Daar kwam na rust nog slechts één (zeer fraaie) treffer bij. Daardoor gaat Frankrijk als groepswinnaar door.

Engeland - Colombia 2-1
De Fransen passeren Engeland namelijk op doelsaldo. Dankzij goals van Karen Carney en Fara Williams wippen de Engelsen over hun tegenstander heen in de stand, al gaat ook Colombia - dat in blessuretijd nog iets terugdeed - als een van de beste nummers drie door naar de laatste zestien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.