Frankrijk toont grote vorm voor hulp aan Oranje

Reacties

Frankrijk heeft met een overtuigende oefenzege op Paraguay (5-0) in Rennes zijn kracht getoond op weg naar het WK-kwalificatieduel met Oranje-concurrent Zweden.

Frankrijk toont grote vorm voor hulp aan Oranje

Binnen een kwartier was de vriendschappelijke wedstrijd al beslist door twee goals van Olivier Giroud. Ousmane Dembélé en Dimitri Payet waren de aangevers. De spits van Arsenal slechtte daarmee de grens van 25 interlandgoals, waarvan opmerkelijk genoeg zeventien in oefenduels.

Maar het bleef daar niet bij voor Giroud. De spits nam in de 69ste minuut ook de 3-0 voor zijn rekening, waarmee hij zijn productie in zijn laatste zestien basisplaatsen bij Les Bleus opvoerde naar zestien goals. Drie minuten later maakte hij plaats voor Alexandre Lacazette, die een kwartier voor tijd collega-invaller Moussa Sissoko in staat stelde de 4-0 te maken. Antoine Griezmann droeg ook nog zijn steentje bij aan de ruime oefenzege (5-0).

Hugo Lloris kon op zijn beurt ook een heugelijk feitje vieren. De doelman speelde zijn 88ste interland, waarmee hij Fabien Barthez voorbijstreefde als de Franse keeper met de meeste caps. De goalie van Tottenham Hotspur luisterde het op met het schoonhouden van zijn doel.

De goede vorm bij Les Bleus is voor Nederland een goed signaal. In de jacht op een WK-ticket is Oranje gebaat bij een overwinning van Frankrijk op Zweden op 9 juni. Met een zege op Luxemburg kan Nederland goede zaken doen in de strijd om de tweede plaats en daarmee de kans op een WK-ticket vergroten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.