Frankrijk maakt indruk tijdens ruime oefenzege op Noren

Op overtuigende wijze heeft Frankrijk in Stade de France afgerekend met Noorwegen. Olivier Giroud en Mathieu Valbuena blonken uit tijdens de vriendschappelijke interland in aanloop naar het WK in Brazilië.

Na een kwartier kwam de thuisploeg van bondscoach Didier Deschamps op voorsprong in Parijs via Paul Pogba, die een voorzet van Valbuena binnenkopte. Ondanks een overwicht werd er voor rust niet meer gescoord, maar in de tweede helft kregen de fans waar voor hun geld van Les Bleus.

Opnieuw op aangeven van Valbuena maakte Giroud (foto) op schitterende wijze 2-0 in de 51ste minuut en ruim een kwartier later zorgde invaller Loïc Rémy voor het derde doelpunt van de avond. Het slotakkoord was voor Giroud, die zijn tweede maakte uit de derde assist van Valbuena.

Voorafgaand aan het WK, waar Frankrijk net als Ecuador, Honduras en Zwitserland deel uitmaakt van Groep E, oefent de wereldkampioen van 1998 nog tegen Paraguay (1 juni) en Jamaica (8 juni).

Uitgebreide wedstrijdanalyses vind je op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.