Frank en Ronald de Boer samen naar Qatar

Frank en Ronald de Boer gaan beiden naar Qatar. De 33-jarige tweeling kwam dinsdag tot een mondeling akkoord met de voetbalbond van het Arabische oliestaatje.

Frank en Ronald de Boer samen naar Qatar

Beiden zullen voor een seizoen tekenen met een optie voor nog een jaar. Het is nog niet duidelijk bij welke club de tweeling onderdak zal vinden, want dat bepaalt de voetbalbond van Qatar. Alle ploegen spelen overigens in hoofdstad Doha.

Dat Frank en Ronald de Boer samen Rangers zouden verlaten en samen op avontuur zouden gaan in Qatar, lag in de lijn der verwachting. Ronald (foto) kreeg eerder dit seizoen al te horen dat hij moest vertrekken bij Rangers en hij meldde vorige maand op zijn eigen website dat hij bijna rond was met de Qatarese bond.

Frank heeft altijd volgehouden pas na het EK te willen beslissen over zijn toekomst. Rangers had hem zelfs nog een aanbieding gedaan om ook komend seizoen in Glasgow te spelen, maar de Oranje-recordinternational besloot toch met broer Ronald naar Qatar te gaan.

'Ze wilden volgend seizoen sowieso bij elkaar blijven', legde zaakwaarnemer Rob Jansen uit aan het ANP. Volgens de zaakwaarnemer wacht het tweetal nog op een officiële bevestiging om de transfer helemaal af te kunnen ronden.

Bekijk hier al onze video's