'Frank de Boer concentreert zich volledig op Ajax'

'Frank de Boer concentreert zich volledig op Ajax'

Ajax-coach Frank de Boer staat bovenaan de lijst van Tottenham Hotspur om de nieuwe trainer van de Londense club te worden. Zaakwaarnemer Guido Albers is op de hoogte van de belangstelling maar wil nog niet op de zaken vooruit lopen.

'Via verschillende kanalen is me duidelijk geworden dat Spurs interesse hebben, maar de club heeft zich niet bij Ajax gemeld', reageert Albers tegen Voetbal International. 'Dus voor ons valt er niet veel over te zeggen. Frank houdt zich hier ook helemaal niet mee bezig. Hij concentreert zich volledig op Ajax.'

Tottenham Hotspur is op zoek naar een nieuwe trainer, na het ontslag van André Villas-Boas afgelopen maandag. Als de club van de voormalige Ajax-spelers Jan Vertonghen en Christian Eriksen serieus werk wil maken van de eventuele komst van De Boer, zal het diep in de buidel moeten tasten.

Een half jaar geleden verlengde hij zijn contract in Amsterdam tot medio 2017. In de Voetbal International van deze week spreekt De Boer de hoop uit nog jarenlang bij Ajax te blijven.

Praat mee over de toekomst van Frank de Boer in VI Opinie, waarin de vraag centraal staat op de oud-international klaar is voor het buitenland.

Simon Zwartkruis

Verslaggever Voetbal International. Volgt Ajax, Jong Ajax, Almere City en vaste volger van het Nederlands elftal.

@simonzwartkruis