Frank de Boer: 'Ajax en ik willen door met elkaar'

Ajax gaat verder met Frank de Boer als hoofdtrainer. De Amsterdamse club gaat de afspraken met de oud-international na Kerst op papier zetten.

Frank de Boer: 'Ajax en ik willen door met elkaar'

'Ajax en ik hebben allebei de intentie om met elkaar door te gaan', zei De Boer na afloop van het bekerduel met AZ, dat in Amsterdam 1-0 verloor. De oud-international won zijn eerste drie wedstrijden op de Ajax-bank.

De Boer nam aanvankelijk alleen de honneurs waar voor Martin Jol. De oud-international wilde niet te ver vooruit lopen op zijn toekomst bij Ajax, al liet hij wel steeds weten graag langer te willen blijven als hoofdtrainer.

De Boer hangt de Ajax-filosofie aan en laat zijn ploeg ook met vleugelaanvallers spelen. 'Dat je wint is mooi meegenomen, maar we hebben goed spel getoond en dat vind ik het belangrijkst. Want als je goed speelt komen de punten vanzelf', was dan ook het kenmerkende commentaar van de oud-international.

'Ik heb gehamerd op de aanval en dat heeft goed uitgepakt', vervolgde De Boer. 'AZ heeft alleen maar lange ballen kunnen spelen en kwam niet toe aan combinatievoetbal. Jammer dat er geen tweede goal viel, maar AZ heeft met Romero ook wel een goede keeper in de goal staan. We hebben veel kansen gecreëerd en weinig weggeven.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's