Fraaie volley Sahan kost Dortmund twee punten

Borussia Dortmund heeft verzuimd de koppositie te pakken in de Bundesliga. In de wedstrijd tegen degradatiekandidaat 1. FC Kaiserslautern kwam de ploeg van Jurgen Klöpp niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Fraaie volley Sahan kost Dortmund twee punten

Kaiserslautern is bezig met een moeizaam seizoen en staat op de zestiende plaats. Dat Dortmund na een klein half uur op voorsprong kwam was dan ook niet verrassend. Shinji Kagawa (foto) was vanaf de rand van het strafschopgebied met een schot trefzeker.

Dortmund verzwakte na de voorsprong. Met een fenomenale volley bracht Olcay Sahan de spanning weer terug in de wedstrijd (1-1). De gelijkmaker gaf Kaiserslautern vleugels. Dat de laagvlieger ook geen verschil meer in de score kon brengen kwam door Dortmund-keeper Roman Weidenfeller.

De sluitpost stond een paar keer goed opgesteld en voorkwam dat de regerend kampioen in eigen huis gezichtsverlies leed. Op doelsaldo stijgt Dortmund naar de tweede plaats. Die wordt gedeeld met Schalke 04. Mocht Bayern München later op de dag winnen bij VfB Stuttgart, dan staat Der Rekordmeister drie punten voor op de concurrentie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's