Fraaie treffers Xavi en Messi tijdens zege in Sevilla

Barcelona heeft zich zaterdagavond zonder problemen ontdaan van Sevilla. De Catalanen waren in Andalusië eigenlijk binnen een half uur klaar, dankzij twee prachtige treffers.

Sevilla - Barcelona 0-2Binnen een half uurtje had Barcelona de klus geklaard. Na achttien minuten verzorgde Xavi de openingstreffer met een schitterende vrije trap. Nog geen tien minuten later stond Sevilla op een onoverbrugbare achterstand. Lionel Messi was met een fraai lobje verantwoordelijk voor de tweede goal van de wedstrijd.

Niet alleen was het het 31ste competitiedoelpunt voor de Argentijn, de aanvaller maakte tevens zijn 150ste Primera División-goal. Na de vroege voorsprong kon Barcelona achterover leunen. Dominerend qua balbezit creëerde het elftal van trainer Pep Guardiola een aantal kansen.

Manu kreeg een uitgelezen kans op de spanning terug in de wedstrijd te brengen, maar de Sevilla-speler raakte de lat. Bij Sevilla ontpopte Andrés Palop zich tot man van de wedstrijd. De sluitpost was aanwezig met fraaie reddingen en beperkte daarmee de schade. Een nederlaag kon hij echter niet voorkomen.

Door de 0-2 zege verkleint Barça de achterstand op koploper Real Madrid naar zeven punten. De Madrilenen spelen zondag tegen Málaga en kunnen de marge dan weer vergroten.

Overige uitslagenReal Zaragoza - Osasuna 1-1Getafe - Real Sociedad 1-0Granada - Sporting Gijón 2-1 Foto: VI Images