Fraaie treffer Özbiliz, winst voor Kuijt en Fenerbahçe

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Olympique Lyon heeft nagelaten de tweede plek van Olympique Marseille af te nemen • In eigen huis ging het in de slotfase met 1-2 onderuit tegen het laaggeklasseerde FC Sochaux • Alle doelpunten vielen in de tweede helft • Giovanni Sio opende de score, waarna Bafetimbi Gomis (Lyon) vanaf elf meter gelijkmaakte • Na 88 minuten zorgde Cedric Bakambu ervoor dat Sochaux nu boven de degradatiestreep staat (zeventiende) • Lyon heeft een punt minder dan Marseille en heeft Saint-Étienne maar drie punten achter zich •

• Op bezoek bij Stade Brest heeft ook Lille aangetoond nog altijd mee te willen doen in de bovenste regionen van de Ligue 1 • Een 1-0 achterstand werd vakkundig weggepoetst • Florian Raspentino maakte na tien minuten de openingstreffer • Enkele minuten later trok ex-Feyenoorder Salomon Kalou de stand gelijk • In de slotfase zorgde Nolan Roux uiteindelijk voor de bevrijdende 1-2 namens Lille, dat nu vijfde staat met 49 punten •

• Dankzij een doelpunt van André-Pierre Gignac heeft Olympique Marseille van Olympique Nice gewonnen • De eindstand was al na een kwartier bereikt • De achterstand op koploper Paris Saint Germain is daardoor weer teruggebracht tot zeven punten • Nice staat zesde met 48 punten • • Clubtopscorer Aras Özbiliz (negen goals) heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Kuban Krasnodar • Met een enorme knal van zo'n 35 meter bracht de ex-Ajacied de 1-1 in de 57ste minuut op het scorebord • Het kwam echter niet tot een overwinning bij Spartak Moskou: 2-2 • Door een eigen treffer van Charles Kaboré was Krasnodar na 28 minuten op achterstand gekomen • Gheorghe Bucur bezorgde de bezoekers in de tweede helft zelfs de voorsprong, maar die werd acht minuten voor tijd ongedaan gemaakt door Jurado • Kuban staat zesde met maar een punt minder dan nummer vier Rubin Kazan • Spartak heeft net zoveel punten als Kuban: 37 •

• Zenit Sint-Petersburg heeft de tweede plaats in de Russische Premjer Liga weer heroverd • Het won op bezoek bij Terek Grozny met 0-3 • Axel Witsel opende na acht minuten de score • Na rust troffen Bruno Alves en Konstantin Zyryanov doel • Zenit heeft nu 44 punten, twee meer dan FC Anzhi • Koploper CSKA Moskou kan de voorsprong van vijf punten maandag tegen Alania Vladikavkaz uitbouwen •

• Het FC Anzhi van trainer Guus Hiddink heeft een pak slaag gekregen van FK Krasnodar: 4-0 • Bij rust stond het nog 1-0 door een goal van de Braziliaan Wanderson • Na rust scoorden landgenoot Joãozinho en Wanderson nog twee keer • Anzhi heeft na 22 speelronden 42 punten en staat derde • Krasnodar staat achtste met 34 punten • • Fenerbahçe blijft in het spoor van Galatasaray in de strijd om de Turkse landstitel • De topclub versloeg in eigen huis Akhisar Belediyespor (2-0) • Na 47 minuten maakte Pierre Wébo de openingstreffer • Pas in de slotfase kon Fenerbahçe de marge vergroten dankzij een treffer van Moussa Sow • Bij Fenerbahçe stond Dirk Kuijt als aanvaller de volledige wedstrijd binnen de lijnen • Op de ranglijst staat Fenerbahçe tweede met 49 punten • De achterstand op koploper Galatasaray bedraagt vier punten • • Mede door twee treffers van Nassir Maachi heeft AEK Larnaca eenvoudig gewonnen van Doxa Katokopia (2-6) • Ook de Spaanse spits Chando maakte twee goals • Zijn landgenoot Joán Thomas en Mustapha Bangura maakten in de laatste zes minuten de 2-5 en 2-6 • Larnaca staat derde met vijf punten achterstand op Anorthosis Famagusta en acht op APOEL Nicosia, die eerder vandaag tegen elkaar speelden: APOEL won met 0-2 • • Celtic heeft ondanks een vroege voorsprong punten verspeeld tegen Saint Mirren: 1-1 • Kris Commons maakte al na zes minuten de openingstreffer van de koploper in Schotland • In de tweede helft kreeg Celtic-verdediger Victor Wanyama rood • Pas negen minuten voor tijd profiteerde Mirren van de man-meer-situatie, toen Paul McGowan een strafschop binnen schoot • Celtic heeft nog altijd dertien punten voorsprong op nummer twee Motherwell, Saint Mirren staat tiende met 34 punten • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.