Fraaie doelpunten helpen FC Groningen langs Cambuur

FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur zondag winnend afgesloten zonder zich bovenmatig in te hoeven spannen: 2-0. De club uit Leeuwarden ziet hekkensluiter De Graafschap, dat 1-1 speelde tegen NEC, tot op één punt naderen.

De overwinning van FC Groningen was niet meer dan terecht te noemen. De ploeg van de vertrekkende trainer Erwin van de Looi had negentig minuten lang het overwicht in eigen stadion en won door prachtige doelpunten van Michael de Leeuw en Oussama Idrissi, zijn eerste in de Eredivisie, uiteindelijk eenvoudig met 2-0.

De Leeuw stond al na twaalf minuten aan het einde van de mooiste aanval van de wedstrijd. Danny Hoesen stuurde Bryan Linssen de diepte in, die zijn directe tegenstander met een prachtige actie te kijk zette en ook nog een uitstekende voorzet in huis had op De Leeuw. De spits hoefde alleen nog maar binnen te tikken en is in zijn Groningen-tijd nu betrokken geweest bij vijftig doelpunten (43 goals, zeven assists).

Ook het tweede doelpunt van FC Groningen was van grote schoonheid. Oussama Idrissi, die na 63 minuten in het veld werd gebracht voor Danny Hoesen, zette de van Groningen gehuurde Tom Hiariej op het verkeerde been en schoot vanaf achttien meter met veel gevoel raak in de verre hoek: 2-0.

Cambuur zette daar aanvallend bar weinig tegenover. De van Scunthorpe United gehuurde spits Kevin van Veen maakte zijn debuut in de basis, maar kreeg geen enkele noemenswaardige kans. Ook de andere nieuweling, Rai Vloet, wist zijn stempel niet te drukken, waardoor Cambuur voorlopig blijft kampen met degradatiezorgen. FC Groningen, dat in de slotfase grote kansen op de 3-0 liet liggen, is de nieuwe nummer zeven van de Eredivisie, een positie die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om een plek in de voorronde van de Europa League.