Fraai NAC-debuut Dijkhuizen, Go Ahead lijstaanvoerder

Terwijl Marinus Dijkhuizen kon terugkijken op een goed debuut als trainer van NAC Breda, onttroonde Go Ahead Eagles FC Volendam als koploper in de Jupiler League.

FC Oss - NAC Breda 1-6
Marinus Dijkhuizen is met een overtuigende overwinning begonnen aan zijn dienstverband bij NAC Breda. De opvolger van Robert Maaskant zag zijn ploeg nog wel een valse start maken. FC Oss nam in de negentiende minuut een voorsprong via Istvan Bakx. Het Bredase antwoord liet niet lang op zich wachten. Dankzij goals van Joey Suk en Mats Seuntjens had NAC binnen een halfuur orde op zaken gesteld.

De laatste was sowieso op dreef. Hij stond kort na rust met een goede individuele actie en dito voorzet aan de basis van de 1-3 van Sjoerd Ars om na bijna een uur zelf de 1-4 op het scorebord te brengen. Nadat Fatih Kamaci namens FC Oss een penalty onbenut had gelaten, maakten invaller Kevin Brands (uit een strafschop) en Suk het NAC-feest compleet. Door de overwinning is de Bredase club naar de vijfde plaats geklommen in de Jupiler League.

FC Volendam - FC Eindhoven 1-2
Een week na de uitglijder op eigen veld moest FC Volendam weer punten inleveren. De ploeg van trainer Robert Molenaar verkeek zich op nummer vier FC Eindhoven. In de 39ste minuut liet Bert Steltenpool nog een uitgelezen kans liggen om Volendam op voorsprong te zetten uit een makkelijk gegeven strafschop. Op slag van rust viel dan toch de 1-0. Gyliano van Velzen was met een mooi doelpunt – een volley in de verre hoek – de gevierde man bij FC Volendam.

Maar in de tweede helft zorgde invaller Jinty Caenepeel voor een flinke streep door de rekening van FC Volendam. De Belg tekende een kwartier voor het einde voor de gelijkmaker voor FC Eindhoven om in de 82ste minuut ook de 1-2 voor zijn rekening te nemen. Daarmee gaan de Brabanders de Noord-Hollanders voorbij op de ranglijst.

MVV Maastricht - Go Ahead Eagles 1-2
Go Ahead Eagles profiteerde van de nederlaag van FC Volendam en is de nieuwe koploper. Maar de Deventer formatie had alle moeite om in De Geusselt de drie punten te pakken. Een strafschop van Leon de Kogel, die daarmee zijn tiende treffer van het seizoen maakte, bood op slag van rust een mooi uitgangspunt. Maar na de gelijkmaker van Stef Peeters – hij scoorde uit een penalty, die was toegekend na een overtreding van Tom Daemen op Ricardo Ippel – had Go Ahead een halfuur om weer op voorsprong te komen. Dat gebeurde in de 78ste minuut, met Randy Wolters als doelpuntenmaker.

VVV-Venlo - Jong Ajax 3-0
Ralf Seuntjens, de oudere broer van NAC-aanvaller Mats Seuntjens, was de gevierde man bij VVV-Venlo. Zijn twee treffers in een tijdsbestek van drie minuten waren de solide basis voor een overwinning op Jong Ajax. De Limburgers hadden met dank aan de 3-0 van Jonathan Opoku al voor rust de drie punten op zak, waarmee de ploeg van trainer Maurice Steijn naar de vierde plaats klom.

FC Dordrecht - FC Den Bosch 1-2
FC Dordrecht heeft zich niet kunnen revancheren voor de pijnlijke uitschakeling voor de KNVB-beker door de amateurs van Capelle. Trainer Harry van den Ham zag zijn ploeg nog wel in de persoon van Jeffry Fortes de openingstreffer van FC Den Bosch (Arda Havar) onschadelijk maken, maar na de 1-2 van Denis Pozder bleef het Dordtse antwoord achterwege.