Fox zet na goedkeuring NMA ook in op samenvattingen

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) heeft zijn goedkeuring verleend aan de overname van Eredivisie Media & Marketing door Fox International Channels van mediamagnaat Rupert Murdoch. Alle lichten voor samenwerking tussen de twee zenders zijn op groen gezet. Dat heeft Eredivisie Live vrijdagochtend naar buiten gebracht.

Fox zet na goedkeuring NMA ook in op samenvattingen

Door het bestaande succes van Eredivisie Live te koppelen aan de internationale kennis, ervaring en het netwerk van Fox op het gebied van sportzenders, willen de twee partijen de Nederlandse voetbalfans een nog betere beleving bieden.

Murdoch heeft sinds augustus van dit jaar een belang van 51 procent in de Nederlandse voetbalzender. De totale investering van zijn mediagroep behelst ongeveer één miljard euro gedurende de komende twaalf jaar.

Directeur Alex Tielbeke is verheugd met de goedkeuring van de NMA. 'De overeenkomst betekent een stevige injectie voor het Nederlandse voetbal, hetgeen goed nieuws is voor de clubs (extra inkomsten waarbij zo'n tachtig miljoen per jaar te verdelen is, red.), maar zeker ook voor de fans.'

Namens Fox Nederland geeft managing director Raymon van der Vliet te kennen dat Fox tevens de mogelijkheden van een eigen zender op het open net zal onderzoeken. Daarop zouden in de toekomst dan ook de samenvattingen van de Eredivisie te zien moeten zijn. Beide partijen benadrukken dat de Eredivisieflitsen tot en met volgend seizoen (2013/14) nog bij de NOS blijven.

Open netFrank Rutten, directeur van Eredivisie Media & Marketing: 'Voor de periode daarna worden alle opties met betrekking tot uitzending van de Eredivisiesamenvattingen overwogen, waarbij voorop staat dat deze net zoals in de huidige situatie toegankelijk blijven voor het grote publiek. Ook na 2014 zijn de Eredivisiesamenvattingen te zien op een open net.'

NOS-directeur Jan de Jong liet vrijdagochtend in een reactie op Radio 1 weten dat zijn omroep ook na 2014 de Eredivisiesamenvattingen wil behouden. 'Daar gaan we ons stinkende best voor doen. Maar we gaan vanwege de bezuinigingen geen irreële bedragen betalen.' Ook De Jong ziet het als een realistische mogelijkheid dat Fox de samenvattingen in de toekomst via een eigen open net gaat verspreiden.

Bekijk hier al onze video's