Fouten VVV-goalie Wintjens helpen Sparta

Sparta Rotterdam is verder gegaan om uit de gevarenzone te geraken, met dank aan keeper Danny Wintjens die met zijn fouten de problemen van VVV-Venlo vergrootte (2-0).

In het degradatietreffen op Het Kasteel had VVV-Venlo in de eerste helft het betere van het spel, terwijl een afwachtend Sparta Rotterdam de betere kansen had gekregen. Een ongelukkig optreden van Wintjens bleek doorslaggevend.

De doelman van VVV blunderde bij beide treffers van Sparta. Jerold Promes net vóór en Yuri Rose kort ná rust profiteerden van de fouten van Wintjens, die zich daarmee verantwoordelijk mocht voelen voor wéér een slecht resultaat.

Na een uur bracht VVV-trainer André Wetzel in één keer drie verse krachten. Maar het was lood om oud ijzer. De Limburgers hadden de hoop verloren, zo leek het. Onder anderen Charles Dissels, Promes en Rose lieten de kansen op de genadeklap liggen. Maar de belangrijke zege voor Sparta kwam niet in gevaar.