Fout van City-doelman Hart bezorgt Real op valreep zege

Een levendige slotfase heeft Real Madrid drie punten opgeleverd (2-3) in Groep D van de Champions League waarin ook Ajax speelt. Manchester City-doelman Joe Hart ontpopte zich van held tot schlemiel van de wedstrijd, door een zichtbaar houdbaar schot van Cristiano Ronaldo door te laten.

Vanaf minuut één zette de Spaanse kampioen druk op het doel van Hart. Schoten van Ronaldo en Angel Di María werden door de keeper echter telkens op knappe wijze gepareerd.

Volledig tegen de verhouding in kwam City in de zeventigste minuut op voorsprong. Aanvaller Edin Dzeko bleef oog in oog met Real-doelman Iker Casillas koelbloedig: 0-1. Zes minuten later trok Marcelo de score met een afstandsschot gelijk.

De laatste vijf minuten van Bernabéu waren voor beide partijen en de neutrale toeschouwer uitermate spannend. Waar Aleksander Kolarov in de 85ste minuut City op voorsprong zette, maakte Karim Benzema een minuut later de gelijkmaker.

Ook al kwam het twee keer op achterstand, Real sloot de wedstrijd af als verdiende winnaar. Een houdbaar schot van Ronaldo kon door Hart niet worden gestopt, waardoor The Citizens met nul punten terugkeerden naar Manchester. Foto: VI Images