Fout Lamprou leidt zege Heracles met uniek einde in

Heracles Almelo heeft de eerste overwinning van het nieuwe seizoen geboekt. Na drie gelijke spelen op rij was de ploeg van trainer John Stegeman tijdens de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie te sterk voor Willem II: 3-1. En de score had nog groter uit kunnen vallen, als Paul Gladon koelbloedig was geweest vanaf de stip.

Heracles had in de dubbele Europese ontmoeting met FC Arouca (1-1 en 0-0) en het uitduel met Roda JC (1-1) nog grote moeite het verschil te maken, tegen de Tilburgers ging dat na een moeizame start uiteindelijk wel vrij eenvoudig. Al hadden de Tukkers wel de hulp nodig van doelman Kostas Lamprou.

De Griekse sluitpost van Willem II had vorige week al geen beste indruk achtergelaten tegen Vitesse (1-4) en ging nu opnieuw in de fout bij een vrije trap van Iliass Bel Hassani (foto). Lamprou zat er met zijn handen nog wel aan, maar toen was de bal al over de lijn geweest. Protesten van de Tricolores brachten de arbitrale leiding niet op andere gedachten.

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer laat zich niet van de wijs brengen door de protesten van Branco van den Boomen en Freek Heerkens.

Heracles mocht van geluk spreken dat het op voorsprong kwam, want in het eerste deel van de eerste helft had Willem II aan de hand van Thom Haye het beste van het spel gehad. De 21-jarige van AZ overgenomen middenvelder zette Thomas Bruns te kijk met een panna, maar stelde doelman Bram Castro uit twee vrije trappen niet serieus op de proef.

Lamprou kreeg aan de andere kant meer te doen, nadat Heracles de leiding had genomen. Bij venijnige schoten van Bel Hassani en Brahim Darri maakte de Willem II-goalie zijn fout goed, maar na een uur moest hij bij een geplaatste inzet van Gladon passen. In de 63ste minuut was het weer raak, toen de Heracles-spits een voorzet van Robin Gosens toucheerde: 3-0.

Erik Falkenburg profiteerde met een fraaie lob nog van gepruts bij Heracles, dat naliet nog verder uit te lopen. Gladon miste in één minuut twee penalty's (!), een unicum in de Eredivisie. Willem II kent desondanks opnieuw een valse start, en dan wacht volgende week Ajax. Het nog ongeslagen Heracles is na Excelsior pas de tweede thuisclub die tijdens de tweede speelronde won.