Fout Karsdorp leidt uitschakeling onmachtig Feyenoord in

Reacties

Feyenoord is uitgeschakeld in de Europa League. In de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe zat een overwinning met twee goals verschil - en dus overwinteren in Europa - er geen moment in. De ploeg van trainer Dick Advocaat won in De Kuip met 0-1.

Fout Karsdorp leidt uitschakeling onmachtig Feyenoord in

De missie van Feyenoord was al lastig zat, maar de mannen van Giovanni van Bronckhorst maakten het zichzelf nog moeilijker met defensief geschutter. Balverlies van Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden bleef in de openingsfase nog onbestraft, omdat Alper Potuk in het zijnet schoot en Moussa Sow in de handen van de uit zijn doel gekomen Brad Jones stiftte. Toen Rick Karsdorp er in de 22ste minuut nog een schepje bovenop deed, was het alsnog raak: 0-1.

Het gevaar leek al geweken nadat Potuk een voorzet van Sener Özbayrakli met het hoofd had verlengd tot voorbij de tweede paal, maar Karsdorp kopte de bal terug de doelmond in. Daar stond Sow klaar om met zijn specialisme, de omhaal, de trekker over te halen. Feyenoord had nog anderhalve helft om die fout recht te zetten, maar scoren tegen de gelouterde defensie van Fenerbahçe bleek een stuk lastiger dan zondag tegen stadgenoot Sparta Rotterdam (6-1) het geval was.

De spelers van Fenerbahçe vieren de openingstreffer van Moussa Sow, die drie van zijn laatste vijf treffers met een omhaal maakte.
De spelers van Fenerbahçe vieren de openingstreffer van Moussa Sow, die drie van zijn laatste vijf treffers met een omhaal maakte.

Jens Toornstra had Fenerbahçe-doelman Volkan Demirel in de veertiende minuut voor het eerst op de proef gesteld. Die gevaarlijke kopbal kreeg echter pas vlak voor rust navolging, toen Tonny Vilhena uit een voorzet van Toornstra de buitenkant van de paal teisterde. Eljero Elia was zijn directe tegenstander Sener weliswaar vaak de baas, maar de rest van de Turkse verdediging gaf geen kik. Schoten van Dirk Kuijt en Nicolai Jørgensen werden geblokt, terwijl Elia zelf ruim naast schoot.

Van Bronckhorst probeerde zijn elftal een impuls te geven door met Bilal Basaçikoglu meteen na rust ook aan de rechterkant een echte vleugelaanvaller te posteren. De vervanger van Toornstra kreeg in de 65ste minuut een goede kans op de gelijkmaker, maar kopte van dichtbij in de handen van Volkan. Dat twee pogingen van afstand van Karim El Ahmadi en een schot en een kopbal van Kuijt de enige andere wapenfeiten waren van Feyenoord, typeerde de aanvallende onmacht.

Hoewel Fenerbahçe de in De Kuip teruggekeerde Robin van Persie net als zijn collega's ook niet meer in stelling bracht, was duidelijk dat het inbrengen van Michiel Kramer in de 75ste minuut geen heroïsche comeback meer teweeg zou brengen. Kuijt kreeg nog een kansje, maar van een echt slotoffensief was geen sprake. Ondanks de stunt tegen Manchester United is het Europese seizoen voor Feyenoord dus voorbij. De koploper van de Eredivisie kan zich gaan richten op de titelstrijd.

Eindstand Groep A
Fenerbahçe* 6-13 (8-6)
Manchester United* 6-12 (12-4)
Feyenoord 6-7 (3-7)
Zorya Luhansk 6-2 (2-8)

* naar zestiende finale Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.