Fosu-Mensah en Martial houden United in race om CL-ticket

Manchester United blijft door een minieme zege in het Premier League-duel met Everton (1-0) in de race om een ticket voor de Champions League. Invaller Timothy Fosu-Mensah betaalde het vertrouwen van manager Louis van Gaal terug door de enige goal van de wedstrijd van Anthony Martial voor te bereiden.

De van Ajax overgekomen Nederlander was na rust de vervanger van Marcos Rojo en stond amper tien minuten binnen de lijnen toen hij de assist verzorgde bij de 1-0 van Martial. De aanval werd aan de rechterkant opgezet door Juan Mata, die Marcus Rashford in de punt van de aanval inspeelde. De achttienjarige Engelsman stuurde Fosu-Mensah met een hakje de diepte in, waarna Martial de bal na een afgemeten voorzet van de Nederlands jeugdinternational maar voor het intikken had.

Manchester United-aanvaller Anthony Martial viert de enige treffer van het competitieduel met Everton met het publiek.

De jubileumtreffer van de twintigjarige Fransman - het was de duizendste Premier League-goal van Manchester United op Old Trafford - bleek voor The Red Devils genoeg voor de zege. Dat was ook niet zo gek, want de goal van Martial was namelijk direct het enige schot op doel van Manchester United. Everton nam het doel van keeper David de Gea pas in de 84ste minuut voor het eerst onder vuur, maar de Spanjaard stond goed opgesteld bij de poging van Tom Cleverley. Een minuut later bracht Fosu-Mensah redding bij een scherp aangesneden voorzet, waarmee hij de zege veiligstelde.

Door de nipte overwinning bezet Manchester United nu de vijfde positie op de Engelse ranglijst. De ploeg heeft na 31 speelronden 53 punten en dat is er een minder dan stadgenoot Manchester City. The Citizens bezetten daardoor nog altijd de vierde plaats, die aan het eind van de rit rechtgeeft op een plek in de voorronde van het miljoenenbal. De achterstand van United op nummer drie Arsenal bedraagt nu weer vijf punten. Everton blijft door de nederlaag als nummer twaalf steken op 38 punten.