Fortuna Sittard verrast op bezoek bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft in de Jupiler League een verrassende nederlaag geleden. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Ruud Brood van Fortuna Sittard: 2-3.

De thuisploeg leek niet helemaal wakker bij de start van het duel: De Limburgers stonden na een halfuur spelen op een riante 0-2 voorsprong door doelpunten van Fabio Caracciolo en Lars Gulpen. RKC wist daar kort voor de thee iets tegenover te stellen. Derk Boerrigter was de maker van de aansluitingstreffer.

Twintig minuten in de tweede helft leek het allemaal alsnog goed te komen voor de Waalwijkers, nadat Aaron Meijers voor de gelijkmaker tekende. Echter, waar RKC op jacht ging naar de winnende treffer, viel deze aan de andere kant. Ramon Voorn was de gevierde man voor Fortuna: 2-3.

Met de verliespartij loopt RKC Waalwijk opnieuw averij op in de titelstrijd. De ploeg blijft met dertig punten staan op plaats drie. Het verschil met koploper FC Zwolle is reeds tien punten. Fortuna blijft hekkensluiter, maar heeft Almere City weer in zicht.

Het duel stond in het teken van de terugkeer van Fernando Ricksen in het betaalde voetbal. Voor de routinier was het zijn eerste duel in twee jaar tijd. Ricksen speelde het laatst voor Zenit Sint Petersburg. Met deze club veroverde Ricksen tussen 2007 en 2008 de landstitel en de Europa League. Voor Fortuna was het overigens de eerste winstpartij sinds 31 uitduels. Foto: VI Images