Fortuna Sittard ontslaat trainer Van Vossen

Reacties

Peter van Vossen is ontslagen bij Fortuna Sittard. Dat heeft de 47-jarige trainer zondagochtend bevestigd op FOX Sports in het programma De Tafel van Kees.

Fortuna Sittard ontslaat trainer Van Vossen

Van Vossen was sinds vorig seizoen trainer van de Limburgse Jupiler League-club en had nog een contract tot medio 2016. Dat is echter beëindigd, nadat Fortuna op bezoek bij FC Oss (0-4) voor de vierde keer op rij onderuitging.

Met inmiddels zes nederlagen in de eerste negen duels staat Fortuna zeventiende in de Jupiler League. Van Vossen reageerde teleurgesteld op het besluit. 'Ik had hield er wel rekening mee. Er is anderhalf jaar al heel veel aan de hand binnen de club. Die kiest nu voor een ander beleid. Dat vind ik doodzonde.'

Van Vossen had het gevoel nog niet klaar te zijn in Sittard. 'We zouden de club financieel gezond maken, jeugdspelers inpassen en hadden als doelstelling binnen drie jaar te promoveren. Eigenlijk had ik nog wel de tijd', aldus de oud-international, die eerder als assistent-coach werkte bij Almere City FC en RBC Roosendaal.

De druk van de aanhang op het bestuur werd echter te groot na de nederlaag in Oss. 'Dertig, veertig fans hebben om mijn ontslag gevraagd', stelde Van Vossen. 'Ze zijn achter de bus aan gereden, dat was een heel dreigende situatie. Ik heb wel het idee dat ze hun oren hebben laten hangen naar vijftien mensen. Dat vind ik heel spijtig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.