Fortuna Sittard laat wens Özyakup in vervulling gaan

Reacties

Oguzhan Özyakup keert na twee jaar terug op de Nederlandse velden. De 29-jarige middenvelder heeft zich voor twee jaar verbonden aan Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard laat wens Özyakup in vervulling gaan
© Pro Shots

Fortuna Sittard kon Özyakup nog na het verstrijken van de transferdeadline vastleggen vanwege de transfervrije status van de middenvelder. Na het aflopen van zijn contract met Besiktas had hij zijn handen vrij.

Nederland was daarbij de gewenste bestemming voor Özyakup. 'Na bijna tien seizoenen in Turkije te hebben gespeeld, was het mijn wens om terug te keren naar Nederland. Die kans krijg ik nu bij Fortuna', aldus de middenvelder.

Özyakup speelde sinds 2012 voor Besiktas en droeg het shirt van de club liefst 310 keer. Hij was goed voor 35 doelpunten en 62 assists in Turkse dienst. Halverwege het seizoen 2019/20 werd hij verhuurd aan Feyenoord, maar hij kwam tot slechts vier optredens in de Eredivisie.

Özyakup kan het Turkse contingent in Sittard uitbreiden. De middenvelder groeide op in Nederland, maar speelde 43 interlands voor Turkije. Met Dogan Erdogan, Tunahan Tasçi (in Nederland geboren) en Burak Yilmaz beschikt Fortuna al over drie Turkse spelers. De club wordt geleid door de Turkse zakenman Isitan Gün.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.