Fortuna Sittard en NAC Breda denken aan De Koning

Reacties

Hans de Koning is bij zowel NAC Breda als Fortuna Sittard in beeld als mogelijke nieuwe hoofdtrainer. De Brabanders ontsloegen Robert Maaskant afgelopen week, nadat eerder collega Peter van Vossen al had moeten wijken in Zuid-Limburg.

Fortuna Sittard en NAC Breda denken aan De Koning

De Koning (55, foto), zonder club sinds zijn zelfverkozen afscheid bij FC Volendam afgelopen zomer, zegt van de interesse op de hoogte te zijn. Maar volgens hem is er nog niks concreet. 'Van mijn zaakwaarnemer heb ik begrepen dat ik bij NAC op de lijst sta', zegt de voormalige doelman, die er bij de Bredase spelersgroep goed op zou staan.

'Via-via ben ik wel al benaderd door Fortuna, met de vraag of ik interesse had in de functie. Ik heb gezegd dat ik best een kop koffie wil komen drinken, maar daar is het tot nu toe bij gebleven. Ze zullen in Sittard nog wel aan het nadenken zijn. Ik hoor het wel.'

De Koning was tussen 2002 en 2004 al eens hoofdtrainer bij Fortuna. 'Dat waren moeilijke, hectische tijden. De club zat toen tegen een faillissement aan, mensen moesten vier, vijf maanden wachten op hun salaris. Nu hebben ze het sportief weer moeilijk. Waar dat aan ligt, kan ik moeilijk beoordelen. Maar ik vind wel dat ze een leuke selectie hebben.' En NAC dan? 'Dat heeft een geweldige selectie.' De Koning voelt zich nergens te groot voor, zo lang clubs maar met 'een goed en haalbaar' verhaal komen.

De afgelopen maanden zag hij om uiteenlopende redenen banen bij FC Emmen, NEC (assistent), Steaua Boekarest en FC Lisse aan zich voorbijgaan. 'Ik zit nou drie maanden thuis. Het is best eens lekker om helemaal afgeschakeld te zijn. Ik verveel me niet, maar ik mis wel die gezonde, lekkere wedstrijdspanning. Het begint weer te kriebelen. Maar voorlopig speelt alles alleen nog op de achtergrond en wacht ik rustig af wat er gebeurt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.