Fortuna huurt Dirkx van PSV

Jürgen Dirkx keert terug naar Fortuna Sittard. De Limburgse club huurt de verdediger voor één seizoen van PSV. Bij de Eindhovense club kwam Dirkx vorig seizoen nauwelijks in actie.

In november 1998 haalde PSV Dirkx nog terug van Sittard naar Eindhoven. De centrale verdediger, die de jeugdopleiding van PSV doorliep, was nodig omdat PSV in het hart verdediging problemen kende vanwege blessures. Dirkx was in het vervolg van dat seizoen een vaste waarde.

In de twee volgende seizoenen kwam de 26-jarige Brabander steeds minder in actie. Enerzijds omdat hij zelf regelmatig met blessures kampte, anderzijds vanwege de sterke concurrentie op zijn positie.

Voor Fortuna is Dirkx echter een grote aanwinst. De verdediging van de Limburgers kreeg vorig seizoen nog 64 tegentreffers te incasseren. Bovendien is de spoeling in defensief opzicht voor trainer Hans Verel niet al te groot. Omdat de transfer vrijdag nog voor 12.00 uur geregeld was, kan Dirkx zondag al met Fortuna meespelen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Bekijk hier al onze video's