Fortuna-doelman Koselev kan ijzersterk Turkije niet afstoppen

Fortuna Sittard-doelman Alexei Koselev heeft als doeman van Moldavië voor de tweede keer in vier dagen tijd vier goals om zijn oren gekregen. Na de 1-4 nederlaag tegen Frankrijk werd het in het tweede EK-kwalificatieduel 4-0 in en tegen Turkije.

Turkije
Turkije
4 - 0
Moldavië
Moldavië

Turkije, dat de eerste kwalificatiewedstrijd al met 0-2 won van Albanië, had weinig moeite met Moldavië. Tussen minuut 24 en 26 gooiden de Turken de wedstrijd al vroegtijdig in het slot. Hasan Ali Kaldirim stond na een omhaal van AC Milan-speler Hakan Calhanoglu op de goede plek om de openingstreffer te noteren. Twee minuten later was het Cenk Tosun die ruststand op 2-0 bepaalde door van dichtbij Koselev te verschalken.

Hoewel Koselev goed keepte en na rust ook een penalty stopte van Burak Yilmaz moest hij na rust nog twee tegentreffers incasseren. Vlak nadat hij de penalty stopte, dook hij onder een hoekschop door en maakte Tosun de 3-0. Het was een van de spaarzame foutjes van de Moldavische doelman. Kaan Ayhan verzorgde in de zeventigste minuut de 4-0 eindstand op aangeven van voormalig Go Ahead Eagles-speler Deniz Türüc.

De in Enschede geboren Türüc maakte zijn basisdebuut voor het Turkse elftal en stelde bepaald niet teleur. Hij nam de assists voor zijn rekening bij beide goals die na rust vielen. Door de overwinning nemen de Turken nu de leiding in groep H van de EK-kwalificatie.