Fortuinlijk AS Roma wint ook tweede duel

Het gepromoveerde Empoli wacht ook na het eerste thuisduel nog op de eerste punten. Een bizarre treffer bood uitkomst voor de tweede zege van AS Roma (0-1).

Na vijf jaar was Stadio Castellani weer het toneel voor een wedstrijd in de Serie A. Het publiek in het onderkomen van het gepromoveerde Empoli, dat vorige week met 2-0 verloor van Udinese bij de rentree op het hoogste niveau, kreeg meteen een bizarre treffer voorgeschoteld.

In de laatste minuut van de eerste helft zag Roma-middenvelder Radja Nainggolan de bal na een schot via het aluminium en het hoofd van keeper Luigi Sepe in het doel van Empoli verdwijnen. Het bleek ook de winnende treffer te zijn.

Empoli voelde zich sowieso tekortgedaan. Trainer Maurizio Sarri werd zelfs naar de tribune gestuurd na te heftig commentaar op de leiding. Scheidsrechter Andrea Gervasoni had in de ogen van de coach een vermeende overtreding van Konstantinos Manolas op Levan Mchedlidze over het hoofd gezien en daarmee de thuisploeg een penalty onthouden.

Daardoor bleek een eerste punt te hoog gegrepen voor Empoli, waar AS Roma met het nodige fortuin ook de tweede wedstrijd van het seizoen omzette in een overwinning. Urby Emanuelson bleef aan de kant.