Forse schorsing dreigt voor 'gokker' Di Michele

David Di Michele wacht een forse schorsing. De aanvaller van Palermo is door de Italiaanse voetbalbond (FIGC) beschuldigd van het illegaal gokken op voetbalwedstrijden.

Forse schorsing dreigt voor 'gokker' Di Michele

Di Michele was één van de vier spelers die dinsdag door de aanklager van de FIGC werden beschuldigd. Ook Thomas Manfredini (Atalanta, Serie A), Massimo Margiotta (Vicenza, Serie B) en Vincenzo Sommese (Mantova, Serie B) zijn in deze zaak betrokken.

Van het viertal is Di Michele wel de meest prominente. De 31-jarige aanvaller heeft zes interlands voor Italië op zijn naam staan. Op 6 september voetbalde hij voor het laatst voor de azzurri tijdens een EK-kwalificatieduel met Frankrijk. De afgelopen competitie kwam hij tot 29 duels en negen doelpunten.

Voor het beschuldigde kwartet dreigt een schorsing van drie maanden tot drie jaar indien zij schuldig worden bevonden. Het is in Italië voor voetballers verboden te wedden op wedstrijden.

De FIGC maakte tegelijkertijd bekend dat vijftien spelers zijn vrijgesproken na eerder verdacht te zijn geweest. Onder hen Vincenzo Iaquinta (Udinese, komend seizoen Juventus) en Marek Jankulovski (AC Milan).

Bekijk hier al onze video's