Format voor afscheidsbrief bij vertrek, Kagawa bezongen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Format voor afscheidsbrief bij vertrek, Kagawa bezongen

• Nu de transferperiode ten einde is, is er ook een einde gekomen aan de rits afscheidsbrieven van vertrekkende spelers. Steeds opnieuw willen de mediatrainers doen geloven dat de spelers ontelbare tranen hebben geplengd bij het schrijven van een brief, die in werkelijkheid wordt getikt achter een computer en meestal niet door de spelers zelf. Nu is er zelfs een format opgedoken, waarin je alleen een paar details hoeft in te vullen. Succes gegarandeerd.

• Als je wint heb je vrienden, als je verliest word je gezocht. Zeker na drie wedstrijden, waarin je ploeg slechts twee punten behaalde. Er wordt in Engelse media namelijk al gesproken van een schrikbewind van Louis van Gaal. De manager van Manchester United gaat op de ouderwetse toer en legde zijn spelers een aantal regels op. Zo moeten de spelers hun telefoontjes inleveren op de avond voor een wedstrijd; moet iedere speler op tijd komen bij het ontbijt, anders valt de overtreder buiten de selectie. En iedereen wordt tijdens de trainingen gevolgd door een HD-camerasysteem, ter waarde van zo'n 630 duizend euro. De regeltjes en maatregelen hebben echter nog niet geleid tot resultaat, maar wie weet wat de toekomst brengt.

• Niet veel goeds, vreest voormalig United-assistent Mike Phelan: 'Ze zijn bij Manchester United de weg een beetje kwijt', liet Phelan zich ontvallen bij BBC Sport. 'Iemand als Danny Welbeck maakte jarenlang deel uit van de United-identiteit. Nu koopt de club liever dan dat het jonge spelers door laat stromen. Ik hoop dat die trend wordt doorbroken.' 

'We hebben twee keer met elkaar gesproken, maar we bereikten geen akkoord over de prijs. Ik vond hem te duur. Hij wilde zelf graag naar Parijs verkassen, maar het was gewoon geen optie.'
• Ángel Di María is een van die aankopen waar Mike Phelan tegen ageerde. De Argentijn kwam voor een kleine 75 miljoen euro over van Real Madrid, maar die transfersom was Paris Saint-Germain te gortig. Dat liet clubeigenaar Nasser El-Khelaifi weten in een interview met Le Parisien. Hij claimde echter wel dat de speler in kwestie zelf bijzonder graag naar Parijs was gekomen. Zover kwam het echter niet.

Shinji Kagawa is terug bij Borussia Dortmund en dat willen de fans weten ook. Ze componeerden speciaal voor deze Japanner een lied en brengen dat in onderstaande video ten gehore. Luister en huiver, want zo muzikaal zag je twee Duitsers nog nooit. Wij verzekeren dat dit meegezongen gaat worden door minstens zestigduizend Dortmund-fans en waarschuwen ervoor dat deze hit wel eens een hele dag kan blijven hangen:

'Van Ginkel heeft eerst bedankt voor een verhuur aan AC Milan. Het was niet zo dat hij niet naar deze club wilde komen, maar hij had het idee dat hij voor zijn kans moest vechten bij Chelsea. Pas nadat José Mourinho hem had gezegd dat het goed zou zijn voor zijn ontwikkeling als hij aan ons zou worden verhuurd, begon het te lopen. Daarna heb ik Nigel de Jong en Fernando Torres gevraagd om met hem te gaan praten en na die gesprekken heeft hij zijn ja-woord gegeven.'
• Marco van Ginkel wordt het komende seizoen door AC Milan gehuurd van Chelsea, maar het duurde even voordat deze constructie gefinaliseerd werd, zo laat algemeen directeur Adriano Galliani in Italiaanse media doorschemeren.  

'Wij als supporters voelen ons verraden, nadat wij de beloftes van de club hebben aangehoord. We hebben al een prijsstijging van de seizoenskaarten moeten slikken, maar nu we de hele zomer de praatjes hebben aangehoord over eventuele versterkingen die niet kwamen zijn we het beu. Wij eisen dat we ons geld voor de te dure seizoenskaarten terugkrijgen, of in ieder geval een teruggave van het verschil in prijs tussen dit seizoen en het vorige.'
• De fans van AS Monaco zijn niet blij. Zeker de seizoenskaarthouders niet. Zij zagen deze zomer de twee topspelers – Radamel Falcao en James Rodríguez – vertrekken naar respectievelijk Manchester United en Real Madrid. De supporters hebben nu in een verklaring aan clubeigenaar Dmitry Rybolovlev en co laten weten niet blij te zijn met de gang van zaken.

• Louis van Gaal mocht de afgelopen transferperiode al een slordige 193 miljoen euro spenderen aan de komst van onder meer Ángel Di María, Luke Shaw en Daley Blind – waarbij we voor Radamel Falcao enkel nog de huursom (7,6 miljoen) meerekenen, maar Manchester United is nog niet uitgewinkeld, zo weet The Guardian. Hoewel The Red Devils het komende seizoen niet in Europa zullen spelen, hoopt Van Gaal deze winter nog een topper op het middenveld en in de verdediging te mogen verwelkomen. Het zou moeten gaan om Kevin Strootman, die in januari moet overkomen van AS Roma, en Mats Hummels (Borussia Dortmund). De Duitser stond deze zomer al in de belangstelling van United, maar tot een transfer kwam het om verschillende redenen niet. Onder het motto 'nee heb je, ja kun je krijgen' zal Van Gaal het dus deze winter opnieuw gaan proberen.

Jordan Dunn is een crowdfundingsactie begonnen. Nu zegt de naam van deze jongeman u waarschijnlijk niets, maar als wij zeggen dat hij degene is die in de eerste speelronde van de Premier League het veld opstormde tijdens de wedstrijd West Ham United – Tottenham Hotspur (0-1 eindstand), gaat er misschien een lichtje branden. Deze 22-jarige West Ham-fan liep in een dronken bui het veld op en nam een vrije trap op het moment dat Christian Eriksen ervoorwilde aanleggen. Hij kreeg een boete van iets meer dan 440 euro opgelegd, en hoopt deze nu via crowdfunding te kunnen inlossen. Binnen een dag werd er al 290 euro gedoneerd, maar als u hem het laatste zetje in de goede richting wil geven kan dat hier.

'Hij moet niet te lang in Noorwegen blijven hangen. Volgend jaar is een ideaal moment om over te stappen. In mijn ogen is hij een perfecte Ajacied.'
Hier spreekt de Noorse scout Stig Torbjornsen. Hij doelt op Martin Odegaard, de Noor die vorige week op vijftienjarige leeftijd zijn debuut maakte voor het nationale elftal van zijn land. Het wonderkind moet volgens Torbjornsen dezelfde stap maken als Christian Eriksen, die via Ajax bij Tottenham Hotspur terechtkwam. Het zou wat zijn als Odegaard naar het advies luistert en inderdaad naar Ajax verkast, aangezien heel Europa volgens Odegaard senior achter hem aan zit: 'Ik kan natuurlijk geen namen noemen, maar noem een naam van een club en ik verzeker je dat ze langs zijn geweest.' (Verdens Gang)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.