Forlán (36) wil van een pensioen nog niets weten

Reacties

Na zijn Japanse avontuur bij Cerezo Osaka keert Diego Forlán dan eindelijk terug in zijn geboorteland. De aanvaller staat voor een primeur.

Forlán (36) wil van een pensioen nog niets weten

'Ik ben naar Uruguay gekomen om te spelen, niet om met pensioen te gaan', zei Forlán bij zijn entree bij Peñarol. De oud-international tekende voor anderhalf jaar bij de Uruguayaanse club. 'Dit is een van de grootste uitdagingen in mijn leven. Ik ga alles geven, want als ik dat gevoel niet had gehad dan was ik wel gestopt.'

Forlán had ook aanbiedingen uit het Midden-Oosten, Europa en de Verenigde Staten. 'Maar ik wilde naar Uruguay op een moment dat ik fysiek en mentaal nog meekan.' De 36-jarige aanvaller gaat zich met Peñarol na ruim achttien jaar laten zien op de Uruguayaanse velden. Forlán was nimmer actief op het hoogste niveau in eigen land.

In 1998 maakte hij de overstap naar het Argentijnse Independiente om vijf jaar later te verhuizen naar Europa. Via Manchester United, Villarreal, Atlético Madrid, Internazionale en Internacional eindigde zijn buitenlandse avontuur bij Cerezo Osaka. Bij Peñarol zal hij dus voor het eerst op het hoogste niveau van Uruguay spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.